Meta Verified за бизнеса

19.09.2023

Съвсем скоро!

Накратко:

  • Скоро ще има Meta Verified и за бизнеси в Instagram, Facebook и WhatsApp.
     
  • Тестването ще започне през следващите седмици за Instagram и Facebook бизнеси в избрани държави. В бъдеще ще се обхванат и бизнеси в WhatsApp.
     
  • Бизнес абонаментът Meta Verified ще включва бизнес удостоверяване със синя значка, защита от фейк профили, достъп до поддръжка на акаунти и функции, които да помогнат на бизнес да се открои.

По-рано тази година беше въведен Meta Verified за Creator-и - абонаментен пакет, който помага на създателите по-лесно да установят своето присъствие в Instagram и Facebook. Днес на конференцията за разговори на Meta в Мумбай, Марк Зукърбърг обяви, че скоро ще разшири Meta Verified до бизнеси в Instagram, Facebook и WhatsApp.

Ще започнат с тест през следващите седмици за бизнеси в Instagram и Facebook в избрани страни – и ще разширят дейността си до бизнеси в WhatsApp в бъдеще.

Meta Verified е създаден, за да помогне на фирмите / брандовете по-лесно да се откроят в приложенията и да изградят доверие у клиентите си, включително да уверят клиентите си, че коминикират с правилния бизнес. Бизнесът може да избере дали иска да се абонира за едно приложение или за пакетен абонамент в Instagram и Facebook, а в бъдеще и WhatsApp. С месечен абонамент фирмите ще получат достъп до набор от инструменти за своята абонирана страница във Facebook, професионален акаунт в Instagram или телефонен номер в WhatsApp, който включва:

  • Значка, потвърждаваща, че бизнесът е валидиран и автентичен¹.
  • Проактивно наблюдение на имитация за допълнителна защита на марката.
  • Достъп до поддръжка и помощ за отстраняване на проблеми с акаунта².


Нови начини за откриване:

  • В Instagram и Facebook абонатите ще бъдат представени като Meta Verified бизнес, включително показване в или близо до горната част на резултатите от търсенето и като препоръчан потвърден бизнес за следване в емисия.³
  • Бизнес абонатите на WhatsApp ще получат допълнителни първокласни функции, включително възможността за създаване на персонализирана страница на WhatsApp, която е лесно откриваема чрез търсене в мрежата, и поддръжка на множество устройства с чат задачи, така че множество служители да могат да отговарят на клиентите.

Бизнес абонаментът Meta Verified допълва съществуващите безплатни и платени инструменти, достъпни за бизнеса в приложенията днес. Започват с функции за абонамент, които помагат на малките брандове да постигнат това, което искат най-много от платформата: да наложат своя бранд и да бъдат открити от нови клиенти. Тъй като се учиат от първоначалното тестване, ще продължим да развиват предложенията, за да добавят повече стойност за бизнеси от всякакъв размер, като например повече инструменти за хората, които лесно да откриват и да се ангажират с проверени бизнеси.

 

 

Изграждане на предпазни мерки от самото начало

Meta Verified за бизнеси е изградено с предпазни мерки от самото начало. Искат фирмите да се чувстват уверени, че техните марки са защитени в нашите приложения, а хората да се чувстват уверени, че проверените бизнеси, с които взаимодействат и изпращат съобщения, са законни. Затова изграждат многоетапен процес на потвърждение и различни проверки в Meta Verified преди, по време и след като даден бизнес се абонира. За абонаменти за Instagram и Facebook:

  • Фирмите трябва да отговарят на изискванията за допустимост, включително минимално владеене на бизнес акаунт и избрана страница във Facebook/Instagram акаунт, минимална активност на страница/акаунт и да имат включен 2Fac.
  • Бизнес информацията трябва да бъде потвърдена и кандидатите трябва да потвърдят връзката си с бизнеса с методи като проверка на телефонен номер, имейл или домейн.6
  • Абонаментите включват проактивен мониторинг за имитиране на бизнеса.

 

1. Когато се абонирате за Meta Verified в Instagram, потвърдената значка ще се появи и в Threads, ако е приложимо. Когато се абонирате за Meta Verified във Facebook, значката ще се появи и в Messenger, ако е приложимо.
2. Абонатите, които рекламират с Meta, вече получават предимството за поддръжка на Meta Verified Instagram и Facebook акаунт.
3. Всички Meta Verified абонати и тяхното съдържание трябва да отговарят на нашите Условия за ползване и Правила на общността. Цялото съдържание ще бъде третирано в съответствие с нашите съществуващи указания за препоръки в Instagram или Facebook и нашите указания за съдържание. Абонатите ще се показват в или близо до горната част на резултатите от търсенето, когато потребителска заявка съвпада точно с потвърдено име на фирма.
4. Абонаментите, закупени на мобилно устройство, са $27,99 на месец за страница във Facebook или професионален акаунт в Instagram. Понастоящем фирмите, които купуват от мобилни устройства, са ограничени до 1 абонамент за бизнес актив (страница във Facebook или акаунт в Instagram pro).
5. Цената на абонамента за WhatsApp все още не е определена.
6. Веднъж потвърдени, фирмите не могат да променят бизнес подробности като име или профилна снимка. В бъдеще Meta Verified бизнесите, които желаят да променят своите бизнес данни, ще трябва да преминат отново преглед за проверка.

___________________
Източник: about.fb.com