Марк Зукърбърг пусна конкуренция на Twitter

05.07.2023
Марк Зукърбърг пусна конкуренция на Twitter

Приложението се казва Threads: виж какво ни очаква

10 милиона регистрации в първите 7 часа от пускането.


За Threads накратко: 

  • Threads е ново приложение, разработено от екипа на Instagram, което позволява споделяне на текстови актуализации и участие в публични разговори.
  • Влизате в приложението с Instagram акаунта си и можете да публикувате до 500 знака, включително връзки, снимки и видеа с продължителност до 5 минути.
  • Работят върху възможността да се осъществи връзка на Threads с отворените, взаимодействащи си социални мрежи, в които вярват, че оформят бъдещето на интернет. 

 

Threads е разработено от екипа на Instagram приложение за споделяне на текстово съдържание. Независимо дали сте създател или просто публикувате от време на време, Threads предлага ново, отделно пространство за актуални обновления в реално време и публични разговори. Работят по това Threads да бъде съвместимо с отворените, взаимодействащи социални мрежи, в които вярват, че могат да оформят бъдещето на интернета.

Instagram е мястото, където милиарди хора по целия свят се свързват чрез снимки и видеа. Визият на Threads е да се вземе най-доброто, което Instagram предлага и да се отвори към текстово съдържание, създавайки позитивно и творческо пространство, в което можете да изразите вашите идеи. Точно като в Instagram, с Threads можете да следвате и да свързвате се с приятели и създатели, които споделят вашия интерес - включително хората, които следвате в Instagram и извън него. И можете да използвате вече съществуващият набор от механизми за безопасност и контрол на потребителите.
 

Присъединете се към разговора от Instagram

Започвани с Threads лесно: просто използвай твоя Instagram акаунт за влизане в приложението.Потребителското име от Instagram и верификацията ще бъдат прехвърлени, с възможността за персонализиране на профила специално за Threads.



Всички, които са под 16 години (или под 18 години в някои страни), по подразбиране ще имат частен профил, когато се присъединят към Threads. Можете да изберете да следвате същите акаунти, които следите и в Instagram и да откриете още хора, които се интересуват от същите неща като вас. Основните функции за достъпност, налични в Instagram днес, като поддръжка на четци на екрани и описания на изображения, генерирани от изкуствен интелект, са също активирани в Threads.

Feed-ът в Threads включва нишки (threads), публикувани от хора, които следиш, както и препоръчано съдържание от нови създатели, които още не си открил. Публикациите могат да бъдат до 500 знака и да включват връзки, снимки и видеа с продължителност до 5 минути. Лесно можеш да споделип публикация от Threads в Instagram Story или да споделип публикацията като линк във всяка друга платформа. 

 

 

 

Виж официалното обявяване на Марк Зукърбърг:

  •  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 


___________________
Източник: about.instagram.com