Reels — стани автор на видеоклипове вече и в Instagram

06.08.2020

Нов начин за създаване и откриване на кратки видеоклипове в Instagram.

Представяме ви Instagram Reels: нов начин за правене на видеоклипове в Instagram с продължителност от 15 до 30 секунди.

Концепцията ви звучи познатo? Да, това не е случайно Почти всички сравняват Instagram Reels с TikTok!

 

Какво е Reels?

С Reels можете да създавате забавни видеоклипове, които да споделяте с приятелите си или с други потребители в ​​Instagram. Записвайте и редактирайте 15-секундни видеоклипове със звук, ефекти и интересни нови инструменти. Можете да споделяте с последователите си във Feed-а, а ако имате публичен акаунт - да направите видеата достъпни за по-широката аудитория на Instagram чрез ново пространство в Explore. Reels Explore дава шанс на всеки да създава съдържание в Instagram и да достигне до нова публика на глобалната сцена.

Как работи?

С Reels можете да споделяте видеа с последователите си или да бъдете открити от огромната, разнообразна общност на Instagram в Explore.

  • Ако имате публичен акаунт: Можете да споделите Reels видеата си в Explore, където има шанс да бъдат видяни от по-широката аудитория на Instagram. Можете също да ги споделяте с последователите си. Когато споделяте видеа с определени песни, хаштагове или ефекти, те могат да се появят и на специални страници, когато някой кликне върху конкретна песен, хаштаг или ефект.
     
  • Ако имате личен акаунт: Reels следва вашите настройки за поверителност в Instagram. Можете да споделяте в Feed-а си, така че само вашите последователи да виждат какво споделяте. Потребителите няма да могат да използват оригинален звук от вашите Reels видеа и няма да могат да ги споделят с други хора, които не ви следват.

След като видеото ви е готово, преминете към опциите за споделяне, където можете да го запазите като чернова, да промените изображението на корицата, да добавите текст и хаштагове и да тагнете приятелите си. След като споделите видеото си, то ще се появи в отделен раздел в потребителския ви профил, където последователите ви могат да намерят вашите Reels. 

Независимо дали имате публичен или личен акаунт, можете да споделите и Story с близки приятели или в директно съобщение. Ако го направите, видеото няма да бъде споделено в Explore, няма да се появи във вашия профил и ще изчезне след 24 часа.
 

Не желаете да правите видеа? Тогава гледайте видеа!

В Explore ще видите най-доброто от популярните тенденции в Instagram. Ако ви допадне някоe видео, можете да го харесате, да оставите коментар или да го споделите с приятелите си.

Ще видите и някои видеа с лейбъл „Препоръчани“. Ако вашето видео в Explore бъде означено като "Препоръчано“ ще получите известие. „Препоръчани“ представляват селекция от публични Reels, специално подбрани от Instagram, за да се насладите на оригинално, забавно и вдъхновяващо съдържание.

Reels дава на хората и бизнесите възможност да изразят себе си по нов начин, да открият повече от това, което обичат в Instagram. Амбицията на всеки да стане творец заема централно място в концепцията на Reels.



_______
Източник: 
https://about.instagram.com