Meta и AI

27.09.2023

Какво да очакваме?

Накратко:

  • AI стикери - скоро ще можем да редактирате нашите изображения или дори да ги създаваме съвместно с приятели в Instagram, като използваме новите инструменти за редактиране с AI, рестайлинг и фон.
     
  • Meta AI в бета версия - усъвършенстван асистент за разговори, наличен в WhatsApp, Messenger и Instagram, и идва в интелигентните очила Ray-Ban Meta и Quest 3. Meta AI може да даде информация в реално време и да генерира фотореалистични изображения от наши текстове за секунди, за да споделим с приятели. (Засега се предлага само в САЩ).
     
  • Още 28 AI в бета версия с уникални интереси и личности. Някои се играят от културни икони и влиятелни хора, включително Снуп Дог, Том Брейди, Кендъл Дженър и Наоми Осака.
     
  • AI за фирми и творци достъпни в AI студио за хора и разработчици, за да създават свои собствени AI.
     
  • Тези нови AI изживявания също идват с нов набор от предизвикателства за индустрията. Бавно въвеждат новите си AI инструменти и са вградили предпазни мерки.

AI дава възможност връзки и изразяване, благодарение на силата на генеративните технологии. В Connect ни запознаха с с нови AI изживявания и функции, които могат да подобрят връзките ни с другите – и да ни дадат инструментите да бъдем по-креативни, изразителни и продуктивни.


AI стикери

Милиарди стикери се изпращат през платформите всеки месец, добавяйки още един забавен и креативен начин хората да общуват и да изразяват себе си. Днес обновяват нови AI стикери, които позволяват без усилие да се генерират персонализирани стикери за чатове и истории. Използвайки технология от Llama 2 и основният модел за генериране на изображения, наречен Emu, AI инструментът превръща текстовете в множество уникални и висококачествени стикери за секунди. Тази нова функция, която се въвежда за избрани англоезични потребители през следващия месец в WhatsApp, Messenger, Instagram и Facebook Stories, предоставя безкрайно повече опции, за да се предаде чувсто във всеки един момент. AI стикерите ще бъдат пуснати за избрани потребители на английски език през следващия месец.


Редакция на изображения с AI

Скоро ще могат да се трансформират изображения или дори да създаваме съвместно изображения, генерирани от AI, с приятели. Restyle и backdrop – две нови функции, които идват скоро в Instagram – използват технологията от Emu. Backdrop също използва наученото от модела за сегментиране на всичко.

Restyle ще позволява да се преосмислят изображенията чрез прилагане на визуалните стилове, които се описват. Помислете за въвеждане на дескриптор като „акварел“ или по-подробна подкана като „колаж от списания и вестници, накъсани ръбове“, за да опишете новия облик и усещане на изображението, което искате да създадете.

Backdrop променя сцената или фона на вашето изображение. Подкани като „постави ме пред възвишено полярно сияние“ или „заобиколен от кученца“ - ще накарат инструмента да създаде изображение на основния обект на преден план с описания от вас фон.

Знаят колко важна е прозрачността, когато става въпрос за съдържанието, генерирано от AI, така че изображенията, създадени с нов стил и фон, ще показват използването на AI, за да се намалят шансовете хората да ги сбъркат със съдържание, генерирано от хора. Също така експериментираме с форми на видими и невидими маркери.

Искат тези преживявания да бъдат безопасни и надеждни, като в същото време внасяме нови форми на творчество, забавление и изразяване във вашия ден.

 

Асистент за Meta приложенията

Meta AI е нов асистент, с който можете да взаимодействате като с човек, наличен в WhatsApp, Messenger, Instagram и скоро ще се появи в смарт очилата Ray-Ban Meta и Quest 3. Той се захранва от персонализиран модел, който използва технология от Llama 2 и последното изследване на големия езиков модел (LLM). В текстови чатове Meta AI има достъп до информация в реално време чрез партньорството за търсене с Bing и предлага инструмент за генериране на изображения.

Ето пример за това как можете да използвате Meta AI:

Представете си, че вие ​​и вашите приятели сте в групов чат и обсъждате коя пътека да опитате в Санта Круз. Meta AI показва опции директно в чата, така че можете да решите като група кое местоположение да изследвате. Ами ако след похода искате творчески начин да отбележите деня? Meta AI може да помогне. Въведете „@MetaAI /imagine“, последвано от подкана с описателен текст като „създайте значка с бутон с турист и секвои“ и това ще създаде цифрова значка за заслуги в чата с вашите приятели.

 

Вселена от герои само на една ръка разстояниe

Нашето пътуване с AI едва започва и не става въпрос само за изграждане на AI, който да отговарят само на въпроси. Създават AI, който имат повече личност, мнения и интереси и са малко по-забавни за взаимодействие. Заедно с Meta AI, има още 28 AI, до които можете да изпращате съобщения в WhatsApp, Messenger и Instagram. Можете да мислите за тези AI като за нов състав от герои – всички с уникални предистории.

И тъй като взаимодействието с тях би трябвало да се чувства като разговор с познати хора, правят нещо, за да надградят това още повече. Партнират си с културни икони и влиятелни лица, за да изиграят и въплятят някои от тези AI. Всеки от тях ще има профили в Instagram и Facebook, така че можете да проучите какво представляват.

  • Чарли Д’Амелио като Коко, танцов ентусиаст
  • Крис Пол като Пери, професионален играч на голф, който ви помага да усъвършенствате своя удар
  • Дуейн Уейд като Виктор, триатлонист на Ironman, който ви мотивира да бъдете най-доброто от себе си
  • Izzy Adesanya като Luiz, ефектен MMA перспектива, който може да подкрепи глупостите си
  • Кендъл Дженър като Били, No-BS, спътник на езда или смърт
  • LaurDIY като Дилън, Експерт по странни DIY и занаяти и спътник на Gen Z
  • MrBeast като Zach, големият брат, който ще ви изпече - защото го е грижа
  • Наоми Осака като Тамика, обсебен от аниме Сейлър Сенши в тренировка
  • Парис Хилтън като Амбър, партньор на детектива за разкриването на whodunnits
  • Рейвън Рос като Анджи, кралицата на тренировъчния клас, която балансира фитнес с медитация
  • Рой Чой като Макс, опитен су готвач за кулинарни съвети и трикове
  • Сам Кер като Сали, приятел със свободен дух, който ще ви каже кога да си поемете дълбоко въздух
  • Snoop Dogg като Dungeon Master, изберете своето собствено приключение с Dungeon Master
  • Том Брейди като Бру, хитър спортен дебат, който не нанася удари

Започват като бета версия в Съединените щати. Ще добавят нови герои през следващите седмици, изиграни от Беър Грилс, Клоуи Ким и Джош Ричардс, наред с други. 

___________________
Източник: about.fb.com