Gmail с нови емотикони и реакции

09.10.2023

Вече ще можем да потвърждаваме бързо и креативно e-mail

Емотиконите са бърз, лесен и предпочитан в последно време начин да реагирате в приложенията за съобщения, особено ако не можете да намерите точните думи в момента или нямате време да напишете отговор. А сега Gmail носи забавлението във входящата ви поща!

С новите емотикони - реакции в Gmail, можете бързо да изразите себе си — например да благодарите на партньора си за препратената хотелска резервация, да си припомните снимка от детството, споделена от сестра ви, или да гласувате за опции за вечеря с приятели — само с едно кликване. А за определени емотикони (като party) може дори да видите специална анимация на екрана си.

От този месец потребителите с лични акаунти в Gmail ще виждат икона на усмихнато лице под съобщенията си на мобилни устройства и настолни компютри. Щракнете върху него, за да изберете емоджи от менюто, след което просто докоснете избраното за изпращане. Или ако друг получател вече е отговорил с перфектното емоджи, просто щракнете върху него, за да го увеличите. Ще получите най-доброто изживяване, като използвате най-новата версия на приложението Gmail на вашето мобилно устройство (налично за Android и iOS). Ако използвате друг имейл клиент, ще получавате емоджи реакции като отделни e-mail-и.

С тази нова опция в Gmail, можете да станете още по-бързи и по-креативни с отговорите си. Бъдете нащрек за реакции във входящата ви поща през следващите седмици. И следете за още начини, с които ви помагаме да освободите време и да се съсредоточите върху най-важното.

 

 

___________________
Източник: blog.google