"Hey Siri".. или как Voice технологиите ще променят дигиталния маркетинг?

08.10.2019

20% от всички търсения вече се ръководят от гласови команди

Google Assistant, Siri, Alexa.. всички отдавна сме ги чували, а много от нас вече ги и използваме всеки ден.

Тези наши асистенти вече правят списъци за пазаруване, плейлисти за музика, записват резервации, водят лични дневници и включват светлините в спалнята.

Марк е толкова впечатлен от това вече близко бъдеще, че сам тества “Jarvis AI” у дома, а и подготвя Facebook Assistant. Мечтата да бъдем като Тони Старк вече не изглежда толкова далечна, но и всички знаем какво се случва в "Терминатор".. 

 

Как вече се развива Voice технологията по света?


Нека видим:

  • Estée Lauder
    Бюти лидерът Estée Lauder държи нащрек клиентите за рутинните им разкрасителни процедури. Google им предоставя нотификации със съвети за красота, а чрез "Ask Google to talk to Liv at Estée Lauder" може да получите препоръки или напомняния за грижа за кожата директно на вашия телефон.
     
  • Johnnie Walker
    Уиски гигантът Джони Уокър се възползва от умението на Алекса, което разказва на потребителите за уискито, позволява им да избират марка на база на личните им предпочитания. Посочва им ръководства за дегустация, насочва ги как да купят бутилка от най-близкия магазин или им помага в онлайн поръчки.
     
  • Domino’s
    Любителите на пицата могат вече да поръчат хапване през Google Home и Alexa. Правейки още една крачка напред, те разработват Nuance, платформа, която разпознава, чете и разбира поръчката, независимо от акцента и други особености. Достъпна е през приложението.

 

Интегрирането на Voice маркетинга във вашия бизнес няма да е лесно


Съвсем скоро, при всяко изготвяне на съдържание или стратегия, ще бъде необходимо да мислите и за технологиите, чрез които асистентите ще търсят във вашето съдържание. Преди да започнете с притесненията помислете над следните върпоси:

  • Коя е целевата ви аудитория и дали тя е достатъчно напреднала, за да ви търси и открива чрез тези модерни технологии?
  • Имате ли нужните ресурси и знания, за да оптимизирате съдържанието си така, че да отговаря на всички изисквания и технологии?
  • Колко вероятно е да успеете с маркетинг чрез глас?


Какво да очакваме?

  • Ерата на Voice маркетинга ще започне с команди за търсене
  • Ще се използва Voice shopping - поръчване чрез гласова команда

A вие готови ли сте? Ние сме насреща.

Свържете се с нас.