Уеб програмиране

Front-end разработка

Как “превръщаме” уеб дизайна в сайт?

Front-end разработката е свързващото звено между уеб дизайн и уeб програмиране. Названието му също се базира на тази връзка - между предната част, която виждат потребителите и задната част на уебсайта, която е вече програмният код, осигуряващ функционалността на отделните елементи. Накратко - front-end разработката позволява на елементите видими на дизайн, да имат функционалност. Разработката може да се раздели на няколко точки:

1. Шаблони за програмиране

Front-end разработването на шаблони означава създаването на всеки елемент от дизайна като отделен, подреден спрямо другите и съобразен с размерите, сенките, цветовете и изискванията на дизайна, използвайки HTML(5) и CSS(3) код.

2. Интерактивният дизайн се дължи на front-end

Осигуряване на потребителски интерфейс е процесът на допълване и обогатяване на вече изготвените шаблони, посредством скриптове (основно Javascript), външни кодове и библиотеки. С тях шаблоните стават интерактивни и се превръщат в анимации и интеракции на по-високо ниво. Благодарение на външните библиотеки се осигурява и част от функционалността в потребителската част и връзката между елемент-ефект и последващо програмирано действие в web разработката.

srv-prog-2

3. Крос-браузър оптимизация

Съвместимостта между браузъри в последните години се отдели като цяла секция от front-end разработката. Поради множеството браузъри, технологии, размери на екрани, операционни системи и прочее, един уебсайт може да изглежда по много различни начини на различни устройства и резолюции. За целта, използвайки Javascript и CSS, front-end разработката завършва с изглаждането на възникналите проблеми и неизправности между различните браузъри/устройства/операционни системи.

4. Имате сайт, но нямате мобилна версия?

Можем да Ви предложим отлично решение - разработката на “респонсив” или “адаптив” шаблони. Това е услуга, която ще позволи на сайта Ви да се пренарежда, да сменя размера на елементите си или дори да ги заменя изцяло едни с други! Всичко в зависимост от устройството и неговите възможности за възпроизвеждане на готовите шаблони. Благодарение на респонсив/адаптив разработката, един уебсайт може да бъде отварян от телефони, часовници и телевизори еднакво удобно, без да се налага създаване на отделни уебсайтове за различните устройства.

5. Мобилни приложения за Android и iOS

Създаваме мобилни приложения за Android и iOS, както и лесен за управление административен панел към тях. Съобразяваме се с последните тенденции налагани от Google и Apple.
При наличието на готово мобилно приложение, бихме могли да Ви помогнем и с популяризирането му. За целта, обърнете се към маркетинг отдела ни.

Back-end разработка

Как “превръщаме” шаблоните във функционален сайт?

Back end или "програмиране от страна на сървъра" - server side, е програмният код, който осигурява реалното функциониране на отделните елементи от front-end-а и управлението им, като една цялостна система. Това е програмният код, който осигурява нормалното функциониране на отделните елементи. Технологиите, които използваме са: Python, PHP, SQL, Smarty, MVC;

1. Мултиезичност

Без значение от това колко езикови версии има сайта Ви, можете да ги управлявате лесно, само през един административен панел, вместо да се правят отделни копия на сайта и да се налага отделното им управление.

2. Интернет разплащания

Функционалност, касаеща основно онлайн магазините. За удобството на крайния потребител, винаги е добре да има няколко разплащателни варианта. В това число с кредитна/дебитна карта, paypal, плащане на каса и т.н. Колкото повече интегрирани платежни системи имате, толкова повече улеснявате крайния потребител. Това е важно за потребителското изживяване. Колкото по-комфортно се чувства потребителят на сайта, толкова по-често ще се връща там.

3. Разполагаме със собствена CMS система

В зависимост от вида на сайта (онлайн магазин, корпоративен сайт, информационен и т.н.), е необходима система за управление на съдържанието. 
ivuWorks разработва системи за управление на съдържанието, които позволяват голяма гъвкавост и могат да се персонализират до най-малката подробност, спрямо насочеността на сайта и изискванията на клиента.


Индивидуални софтуерни решения


Различни нива на достъп до администрацията на сайта Ви

В зависимост от броя администратори на сайта и важността на информацията, можете да определяте различен достъп, до различни секции, за редактиране съдържанието на сайта.

4. Хостинг услуги

Предлагаме Ви затворен цикъл от обслужване. От създаването до хостването на сайта. Разполагаме със сигурни сървъри (в България и Германия) и виртуален Cloud сървър.